İSİB SEKTÖR STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ OKUL İÇİ HAVA KİRLİLİĞİ VE SAĞLIK ETKİLERİ YOĞUN BAKIM STANDARTLARI VE İNSAN FAKTÖRÜNÜN HASTANE ENFEKSİYONLARINA ETKİLERİ SYSTEMAIR İLE OKULLARDA OPTİMUM İÇ HAVA KALİTESİ GALATAPORT İSTANBUL’A DAIKIN İMZASI MANTOLAMANIN ‘İYİSİ’ BONUS 16 CM TAŞ YÜNÜ İLE AĞAOĞLU ÇEKMEKÖY’ DE MEVAMALL AVM -ANKARA PROJESİNDE TERCİH YİNE ATLANTIK SU KAYNAKLI ISI POMPALARI OLDU MITSUBISHI ELECTRIC YARININ ÜRETİM ANLAYIŞINA YÖN VEREN ROBOTLARINI SERGİLEDİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ DİKKATE ALAN ŞİRKETLER VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR İKLİMSA VE UGETAM, GES ALANINDA UZMAN PERSONEL İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAK ASHRAE’NİN GLOBAL HVACR SUMMIT VE RAL CRC TOPLANTISI 400’Ü AŞKIN TEMSİLCİ İLE İSTANBUL’DA YAPILDI SAĞLIK, KONFOR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ” ARASINDAKİ İDEAL DENGENİN KURULMASI ÖNEMLİ İZOCAM BAYİLERİNİN SON DURAĞI “BEYAZ ŞEHİR” BELGRAD OLDU ÇUKUROVA ISI’NIN FABRİKALARIN ENERJİ TASARRUFUNA KATKISI BÜYÜK

Smart Energy EIF 2018’de enerji sektörüyle buluştu

Güneş enerjisi sektöründe yerli panel üreticisi, GES yatırımcısı ve mühendislik hizmetleri veren kimliğiyle faaliyet gösteren Smart Energy, enerji sektörünün önemli temsilcilerini Ankara’da buluşturan EIF 2018’e katıldı. 

Güneş enerjisi sektörünün lider kuruluşlarından Smart Energy, bu yıl 8-9 Kasım 2018 tarihleri arasında 11’incisi gerçekleşen Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı’na (EIF 2018) katılarak enerji sektörünün önemli temsilcileriyle buluştu. Ankara Congresium’da gerçekleşen EIF 2018’in gümüş sponsoru olan Smart Energy, fuarda yer alan iki standında üstün kaliteli güneş panellerini tanıtırken, hizmetleri hakkında da katılımcılara bilgi verdi.
 
Smart Energy Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, fuar kapsamında 8 Kasım’da gerçekleşen “Dünya ve Türkiye’deki Enerji Piyasaları” başlıklı oturumda sektöre dair görüşlerini paylaştı. Demirdağ ayrıca GENSED Başkanı olarak da 9 Kasım’daki “Türkiye Güneş Enerjisi Sektörünün Mevcut Durumu ve Geleceği” başlıklı oturumun moderatörlüğünü üstlendi.
 
YENİ KAPASİTELERLE ÜRETİCİ DESTEKLENMELİ
Enerji alanındaki tüm paydaşları bir araya getiren bu tür fuarların önemini vurgulayan Halil Demirdağ, güneş enerjisi sektörü hakkında değerlendirmelerde bulundu. Aynı zamanda GENSED (Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği) Başkanı olan Halil Demirdağ, sektörün şu andaki en önemli gündeminin kapasite yetersizliği olduğuna dikkat çekti. 
 
Türkiye’nin çok kısa sürede güneş enerjisinde büyük yol kat ettiğini belirten Demirdağ, şu açıklamayı yaptı: “Türkiye küçük, orta ve büyük yatırımcıları sayesinde güneş enerjisinde 4 bin 700 MW’lık kurulu güce ulaştı. Güneş enerjisi sektörü çok kısa sürede önemli işler başardı, bunu görmek ve takdir etmek lazım. Bu başarının devam etmesi için de yatırımların sürmesi, yatırımcının da desteklenmesi gerekiyor. Gerek firmaların gerekse bireysel yatırımcıların sektöre olan ilgisinin devam etmesi, küçükten büyüğe yeni projelere imza atılabilmesi için güneş enerjisinin önü açılmalı. Yatırımların sürmesi ve ülkemize daha fazla GES kurulabilmesi için yeni kapasiteler yaratılarak üretici desteklenmeli.”
 
Enerji arz güvenliği konusuna da değinen Demirdağ, şunları söyledi: “Arz güvenliğinden söz edebilmemiz için kaynağımızın kendimize ait olması, milli ve yerli olması gerekir. Bunu da güneş ile sağlayabiliriz. Güneş enerjisinde Türkiye şu anda panel bazında yüzde 50’den, GES bazında ise yüzde 75’den fazla yerlilik oranına ulaştı. Bu yerlilik oranı elbette yeterli değil. Bu oranı ne kadar büyütebilirsek o kadar milli ve yerli oluruz. Arz güvenliğimiz de o kadar artar.”
 
YERLİ ÜRETİMLE YAKIT İTHALATINA ENGEL
Sektörün enerji bağımsızlığından cari açığın kapanmasına kadar ülke ekonomisine olan katkılarına dikkat çeken Demirdağ, sözlerine şöyle devam etti: “Smart Energy olarak Türkiye’de ürettiğimiz güneş panelleri sayesinde 10 yılda 5 milyar dolarlık elektrik üretecek yakıt ithalatını biz engellemiş olacağız. Böylece ülkemizin en önemli ekonomik problemi olan cari açığın kapanmasına yönelik üzerimize düşen görevi yapacağız. Üstelik ülkemizin doğal kaynakları da korunmuş olacak. Türk güneş sektörünün bu büyük potansiyelini görmek ve değerlendirmek gerek.”
 
Hedeflerinin “Türk Malı” güneş panellerini dünyanın çok daha fazla noktasına ihraç etmek olduğunu vurgulayan Demirdağ, açıklamasını şöyle tamamladı: “Güneş enerjisi sektörü yeni pazarlar açarak yeni istihdam imkanlarının oluşmasını da olanak sağlayacaktır. Smart Energy olarak bu doğrultuda yatırımlarımıza devam ediyoruz. Ağustos 2017’de üretime başladığımız fabrikamızın kapasitesini büyüterek 420 MW’tan 800 MW’a çıkardık. Hedefimiz; yüksek teknolojiye sahip güneş panellerimizi Avrupa ve Amerika’nın yanı sıra, MENA (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) ülkelerine ihraç etmek ve 2020 yılında faaliyet gösterdiğimiz ülke sayısını 20’ye çıkarmak. İhracata yönelik yerli üretim güneş panellerimiz ile ülke ekonomisine yönelik katkımızı artıracağız.”

Haberleri paylaşmak ister misiniz ?

-