Tokat, büyük gövdeli uçakların inebilmesine uygun olmayan havalimanının yerine, yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli 16.119 metrekarelik yeni terminal binası ve 2700 x 45 metrelik pisti, modern bir havalimanında olması gereken diğer tesisleri ile birlikte yeni uluslararası havalimanına kavuşuyor. Yeni havalimanı ile kentin yatırım, istihdam ve ticaret hacminin de artması bekleniyor. Tokat’ın hava yolu ulaşımı ile ilgili tüm engellerini ortadan kaldıracak olan yeni havalimanı için yapılan özenli seçimler arasında Aldağ, yerini aldı.
Uluslararası havalimanları referanslarına Tokat’ı da ekleyen Aldağ, Türkiye’nin en modern havalimanları arasında adından söz ettiren tesis için iki borulu döşeme tipi ve dört borulu yüksek basınçlı fancoiller, sıcak sulu, radyal fanlı sıcak hava apareyleri üretiyor.
Özel takviyeli büküm ve pres işçiliği ile şekillendirilen iç gövdesi sayesinde ses ve titreşimin engellendiği Aldağ HAE serisi döşeme tipi fancoiller, bakır borular üzerine mekanik şişirme metodu ile fikse edilen alüminyum kanatları ile en yüksek ısıl verime ulaşıyor.
AFC serisi yüksek basınçlı fancoillerde ise üç devirli fanlar, statik ve dinamik balansları alınarak titreşim önleyici özel kauçuk elemanlar ile gövdeye bağlandıkları için sessiz işletim koşulları sunuyor.
Aldağ Radyal Fanlı Sıcak Hava Apareyleri de içerdiği özel fanı sayesinde %40’a varan enerji tasarrufu sağlıyor.
Yeni Tokat Uluslararası Havalimanı için Aldağ güvencesi ile hizmet verecek 850 kW kapasiteli, Ecodesign yönetmeliğine uygun, hava soğutmalı soğutma grupları, -18 °C ila 55 °C sıcaklık aralığında dört mevsim güvenilir soğutmayı sağlıyor. Akıllı kontroller ve kullanıcı dostu dokunmatik ekran arayüzü, Modbus, BACnet®, LonTalk® gibi uluslararası iletişim protokollerine uyumlu yapısıyla “akıllı soğutma” sağlayan gruplar, daha az soğutucu akışkan kullanarak daha yüksek verimlilik seviyelerine ulaşıyor.