İSİB SEKTÖR STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ OKUL İÇİ HAVA KİRLİLİĞİ VE SAĞLIK ETKİLERİ YOĞUN BAKIM STANDARTLARI VE İNSAN FAKTÖRÜNÜN HASTANE ENFEKSİYONLARINA ETKİLERİ SYSTEMAIR İLE OKULLARDA OPTİMUM İÇ HAVA KALİTESİ GALATAPORT İSTANBUL’A DAIKIN İMZASI MANTOLAMANIN ‘İYİSİ’ BONUS 16 CM TAŞ YÜNÜ İLE AĞAOĞLU ÇEKMEKÖY’ DE MEVAMALL AVM -ANKARA PROJESİNDE TERCİH YİNE ATLANTIK SU KAYNAKLI ISI POMPALARI OLDU MITSUBISHI ELECTRIC YARININ ÜRETİM ANLAYIŞINA YÖN VEREN ROBOTLARINI SERGİLEDİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ DİKKATE ALAN ŞİRKETLER VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR İKLİMSA VE UGETAM, GES ALANINDA UZMAN PERSONEL İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAK ASHRAE’NİN GLOBAL HVACR SUMMIT VE RAL CRC TOPLANTISI 400’Ü AŞKIN TEMSİLCİ İLE İSTANBUL’DA YAPILDI SAĞLIK, KONFOR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ” ARASINDAKİ İDEAL DENGENİN KURULMASI ÖNEMLİ İZOCAM BAYİLERİNİN SON DURAĞI “BEYAZ ŞEHİR” BELGRAD OLDU ÇUKUROVA ISI’NIN FABRİKALARIN ENERJİ TASARRUFUNA KATKISI BÜYÜK

SAHA OPERASYONLARI DİJİTALLEŞEN EKİPLERİN OPERASYON HIZI ARTTI

SAHA OPERASYONLARI DİJİTALLEŞEN BURSAGAZ VE KAYSERİGAZ’DA EKİPLERİN OPERASYON HIZI ARTTI 

 

SOCAR Türkiye’nin iştirakleri Bursagaz ile Kayserigaz, en modern teknolojilerden faydalanarak saha ekipleri arasındaki iletişimi güçlendirmek ve müşterilerine daha hızlı hizmet sunmak için iki fazdan oluşan Saha İş Gücü Yönetim Sistemi (WFM) projesine imza attı. İlk fazının Bursa ve Kayseri’de eş zamanlı olarak hayata geçirildiği proje ile saha operasyonlarının, dünya lideri bir yazılım şirketinin İş Gücü Yönetim Sistemi platformuna taşınması hedeflendi. Teknoloji destekli, mobil ve esnek saha yönetimi sayesinde saha ekipleri ile iletişimin hızı arttı. Böylelikle mobil ekipler, tabletlerine uzaktan atanan iş emirlerini hızla uygulayarak operasyon süreçlerinin verimliliğini üst seviyeye taşıyabiliyor. 

Projenin ilk etabında her iki şirketin işletme ve saha operasyonları ile acil kazı faaliyetleri platforma taşındı. 60 kişinin görev aldığı ve 14 ayda tamamlanan çalışma sonunda, Bursagaz tarafında 28, Kayserigaz tarafında ise 24 ekip olmak üzere toplamda 52 ekibin saha çalışmaları, sahada kullanılan tabletlerle yapılmaya başlandı.

 

Çalışmalarımızda zamandan tasarruf ettik

Projenin hayata geçirilmesiyle her iki şirketin elde ettikleri kazanımlar hakkında bilgi veren Bursagaz Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Özden; “İnovatif bakış açımız ve operasyonel mükemmellik hedefiyle, teknolojiyi ve mobiliteyi barındıran birçok projeyi hayata geçiriyoruz. WFM projesini de yine bir teknoloji ve mobilizasyon uygulaması olarak başlattık. Projelerimizi her zaman kazanımlarını öngörerek planladığımızdan,  çıktılarının verimlilik açısından avantajlarını önemsiyoruz. Bu yaklaşımla, çalışanlarımızın görevlerini sahadayken alabilmelerini ve bu sayede zaman kaybetmeden işlerini yapabilmelerini sağlamış olduk. Ayrıca sistemin sunduğu harita ve navigasyon özelliği ile ekiplerimiz gidecekleri bölgeye daha hızlı ulaşabilir duruma geldi. Böylece bu sistemin, dağıtım sektörünün ortak hedefi olan acil müdahale süresine de pozitif etkisi olmasını hedefliyoruz” dedi.

 

Acil durumlara müdahale süresi kısaldı

Kayserigaz Genel Müdürü Adem Dincay ise projenin iki şirkete sunduğu faydalar hakkında şunları söyledi: “Bu proje ile saha ekiplerimizin acil müdahale, bakım, onarım, kazı kontrol ve acil kazı gibi işleri yapması oldukça hızlandı. Doğal gazla ilgili acil durumların yaşanması ve 187’ye çağrı gelmesi durumunda ekiplerimizin olaylara müdahale süresi kısaldı. Şebeke üzerindeki doğal gaz ekipmanlarına yapılan planlı bakım ve kontrol faaliyetleri daha çabuk yapılabilir hale geldi. Yine şebekeye yakın yerlerde kazı yapılıp yapılmadığı daha hızlı tespit edilirken bu kazıları denetleyen ekiplerimizin işleri kolaylaştı. Ayrıca hasar sonucu yer altındaki şebekeye ulaşılmasının gerekli olduğu durumlarda, kazı ekiplerimiz müdahalelerini daha hızlı gerçekleştirebilecek.”

 

Projenin iç tesisat ve tahakkuk süreçlerini kapsayan ikinci fazının 8 ay içinde tamamlanması bekleniyor.

Haberleri paylaşmak ister misiniz ?

-