Bosch üniversite öğrencilerine kapılarını açtı
Bosch Türkiye’nin kapılarını her yıl üniversite öğrencilerine açan, gençlere sadece bilgi vermekle kalmayıp, bu bilgileri deneyimleyebilecekleri bir ortam da sunan Smart Experience kampı beşinci kez gerçekleşti.
Instagram’dan düzenlenen bilgi yarışması ile seçilen 5 öğrenci, Manisa Termoteknik Fabrikası, Bursa Güç Aktarma Çözümleri Fabrikası, Bursa Bosch Rexroth Fabrikası ve İstanbul Genel Merkez’de vaka çalışmaları, kariyer sohbetleri, Ar-Ge ve üretim gezileri ile proje çalışmalarına katılma fırsatı buldu.
Bosch’un, üniversite öğrencilerinin şirketi yakından tanıyabilmeleri için düzenlediği, Türkiye’nin hem online hem de offline olarak yapılan ilk sosyal kariyer kampı Smart Experience bu yıl da büyük ilgiyle gerçekleşti.
Bosch Türkiye Instagram hesabından yöneltilen sorulara doğru cevap veren üniversite 3. ve 4. sınıf ve yüksek lisans öğrencileri arasından seçilen 5 öğrenci, 4 gün boyunca üç ayrı Bosch lokasyonunda Smart Experience deneyimi yaşadı. Smart Experience programıyla düşünen, üreten ve gözlemleyen mühendislere ulaşmak hedefleniyor ve başvuru sürecinde mühendislerin kendi bakış açılarını gösterebilecekleri farklı bir yöntem kullanılıyor. Mühendislik bölümlerinde oku-yan adaylar kendilerini bir özgeçmiş üzerinden anlatmak yerine, 1 aylık bir dönem boyunca akademik bilgilerini aktif olarak kullanabilecekleri araştırma, yorumlama ve değerlendirme döneminden oluşan interaktif bir bilgi yarışmasıyla başvurularını tamamlıyor. İnteraktif bilgi yarışması sayesinde öğrenciler hem Bosch’un mühendislik alanlarını araştırma fırsatı buluyor hem de iş hayatına dair sorularla teorik bilgilerini kullanabiliyor. Smart Experience kampı boyunca gençlere yalnızca bilgi verilmiyor, bu bilgileri deneyimleyebilecekleri bir ortam da sunuluyor.
15-18 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 4 günlük program boyunca öğrenciler sırasıyla; Manisa Termoteknik Fabrikası, Bursa Güç Aktarma Çözümleri Fabrikası, Bursa Bosch Rexroth Fabrikası ve İstanbul Genel Merkez olmak üzere Bosch Türkiye'nin farklı lokasyonlarında gerçekleştirilen vaka çalışmalarına, Bosch çalışanlarıyla birebir kariyer sohbetlerine, Ar-Ge ve üretim gezileri ile proje çalışmalarına katıldı. Manisa Termoteknik Fabrikası’nda gerçekleşen Smart Innovation Day’de geleceğin kombi-ısınma sistemleri ve bu kapsamda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan öğrenciler, Bursa Bosch Güç Aktarma Çözümleri Fabrikası’nda gerçekleşen Smart Industry Day’de ise Bosch’un Sanayi 4.0 çözümlerini doğrudan yerinde deneyimleme şansı buldular. Bursa Bosch Rexroth Fabrikası’nda düzenlenen Smart Movement Day’de gençlere, sürekli hareketten, değişimden ve çevik çalışma anlayışı üzerinden Bosch Rexroth’un büyük yapıları nasıl hareket ettirdiği interaktif atölyelerle anlatıldı. Etkinliğin son günü ve kapanışı, 18 Nisan’da Bosch Küçükyalı Genel Merkezi’nde Smart Management Day ile yapıldı. Bosch’ta liderlik üzerine yapılan oturumlar ardından Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı Steven Young, Türkiye ve bölgesindeki 16 ülkenin merkezi olan Bosch Küçükyalı Genel Merkezi’nde öğrencilerle bir araya gelerek hem deneyimlerini paylaştı hem de sorularını cevapladı.
Bosch Türkiye ve Orta Doğu İnsan Kaynakları Ülke Direktörü Umut Güvenç kamp ile ilgili “Dijital kariyer kampı olarak adlandırdığımız etkinliğimizle geleceğin mühendislerine ilham olmayı hedefliyoruz. Kamp boyunca gerçekleştirdiğimiz etkinlikler aynı zamanda #smartexperience etiketiyle yapılan canlı yayınlarla da anlık olarak paylaşıldı ve canlı yayınlar 6.000’e yakın kişi tarafından izlendi. Bu sayede etkinliğe katılan 5 öğrencinin yanı sıra etkinliğe ilgi duyan ve günümüz trend konularını takip etmek isteyen diğer genç yeteneklerle de etkileşim sağladık." dedi.