İSİB SEKTÖR STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ OKUL İÇİ HAVA KİRLİLİĞİ VE SAĞLIK ETKİLERİ YOĞUN BAKIM STANDARTLARI VE İNSAN FAKTÖRÜNÜN HASTANE ENFEKSİYONLARINA ETKİLERİ SYSTEMAIR İLE OKULLARDA OPTİMUM İÇ HAVA KALİTESİ GALATAPORT İSTANBUL’A DAIKIN İMZASI MANTOLAMANIN ‘İYİSİ’ BONUS 16 CM TAŞ YÜNÜ İLE AĞAOĞLU ÇEKMEKÖY’ DE MEVAMALL AVM -ANKARA PROJESİNDE TERCİH YİNE ATLANTIK SU KAYNAKLI ISI POMPALARI OLDU MITSUBISHI ELECTRIC YARININ ÜRETİM ANLAYIŞINA YÖN VEREN ROBOTLARINI SERGİLEDİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ DİKKATE ALAN ŞİRKETLER VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR İKLİMSA VE UGETAM, GES ALANINDA UZMAN PERSONEL İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAK ASHRAE’NİN GLOBAL HVACR SUMMIT VE RAL CRC TOPLANTISI 400’Ü AŞKIN TEMSİLCİ İLE İSTANBUL’DA YAPILDI SAĞLIK, KONFOR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ” ARASINDAKİ İDEAL DENGENİN KURULMASI ÖNEMLİ İZOCAM BAYİLERİNİN SON DURAĞI “BEYAZ ŞEHİR” BELGRAD OLDU ÇUKUROVA ISI’NIN FABRİKALARIN ENERJİ TASARRUFUNA KATKISI BÜYÜK

BOMAKSAN, ÇALIŞANLARI MESLEK HASTALIKLARDAN KORUYOR

Taşlama ve kumlamada ortaya çıkan zararlı tozlar yalnızca çalışanların sağlığını değil, üretim ekipmanlarının ömrünü ve imal edilen ürünlerin kalitesini de olumsuz etkiliyor. Isıtma, soğutma ve iklimlendirme (HVAC) sektöründe 35 yıldır faaliyet gösteren Bomaksan, geliştirdiği ve tesislerinde üretimini yaptığı yeni nesil çevreci ‘Patlaçlı Jet-Pulse Kartuş Filtreler’ ile açığa çıkan tozlara yüzde 99 oranında çözüm sunuyor. 

 

Üretim tesislerinde taşlama ve kumlama sırasında açığa çıkan zararlı tozların, doğru filtrelenmediğinde meslek hastalıklarına neden olduğunu vurgulayan Bomaksan’ın Genel Müdürü R. Bora Boysan, zararlı tozlar çalışmayı imkansız hale getirdiğine dikkat çekerek  ‘Her büyüklükte parçanın taşlanması sırasında açığa çıkan tozlar, iş yeriniz ile çalışanlarınızı korumak hem de sağlıklı ve güvende tutmak için verimli bir şekilde filtrelenmelidir. Bu noktada doğru filtre seçimi oldukça önemli. Bomaksan olarak zararlı tozları yüksek verimli ve uzun ömürlü ‘Patlaçlı Jet-Pulse Kartuş Filtreler’ ile temizliyoruz’ dedi. 

 

Özellikle endüstriyel tesislerde, taşlama ve kumlama işlemlerinin ana amacının, üretilen parçaların yüzey kalitesini arttırmak olduğunu vurgulayan Boysan, şunları söyledi: “Bu amaca ulaşabilmek için insanlar (veya robotlar) imal edilen parçaların üzerinde bulunan istenmeyen küçük parçaları yüzeyden temizlerler. Bu temizlik işlemi yoğun toz ve dumanın açığa çıkmasına sebep olur. Bu toz ve dumanın imal edilen parçanın üzerine tekrar yapışıp yüzey kalitesini bozmasını önlemek için toplanarak filtre edilmesi gerekiyor. Taşlama ve kumlama esnasında açığa çıkan tozun emişi doğru yapılmadığında,  bitmiş ürünün yüzey kalitesi, iç ortam hava kalitesi, iş sağlığı ve güvenliği ve çevre oldukça kötü etkileniyor. Doğru filtre seçimi de bu kapsamda büyük önem teşkil ediyor.”

 

Bomaksan’ın üretim tesislerinde ortaya çıkan toz gibi zararlı maddeleri kaynağından emerek filtre ederek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu yönetmeliklere uygun şekilde atmosfere geri verdiklerini ifade eden Bora Boysan, filtrasyon sisteminin, insan sağlığını koruması ve çevre dostu olmasının yanı sıra üretim verimliliği ve imal edilen ürünlerin kalitesini arttırması nedeniyle de tercih edildiğinin altını çizdi.  

Haberleri paylaşmak ister misiniz ?

-