İSİB SEKTÖR STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ OKUL İÇİ HAVA KİRLİLİĞİ VE SAĞLIK ETKİLERİ YOĞUN BAKIM STANDARTLARI VE İNSAN FAKTÖRÜNÜN HASTANE ENFEKSİYONLARINA ETKİLERİ SYSTEMAIR İLE OKULLARDA OPTİMUM İÇ HAVA KALİTESİ GALATAPORT İSTANBUL’A DAIKIN İMZASI MANTOLAMANIN ‘İYİSİ’ BONUS 16 CM TAŞ YÜNÜ İLE AĞAOĞLU ÇEKMEKÖY’ DE MEVAMALL AVM -ANKARA PROJESİNDE TERCİH YİNE ATLANTIK SU KAYNAKLI ISI POMPALARI OLDU MITSUBISHI ELECTRIC YARININ ÜRETİM ANLAYIŞINA YÖN VEREN ROBOTLARINI SERGİLEDİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ DİKKATE ALAN ŞİRKETLER VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR İKLİMSA VE UGETAM, GES ALANINDA UZMAN PERSONEL İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAK ASHRAE’NİN GLOBAL HVACR SUMMIT VE RAL CRC TOPLANTISI 400’Ü AŞKIN TEMSİLCİ İLE İSTANBUL’DA YAPILDI SAĞLIK, KONFOR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ” ARASINDAKİ İDEAL DENGENİN KURULMASI ÖNEMLİ İZOCAM BAYİLERİNİN SON DURAĞI “BEYAZ ŞEHİR” BELGRAD OLDU ÇUKUROVA ISI’NIN FABRİKALARIN ENERJİ TASARRUFUNA KATKISI BÜYÜK

SOFYA AÇIK DENİZ RÜZGAR SANTRALİ PROJESİ’NİN KABLOLARINI PRYSMIAN GROUP ÜRETECEK

Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group, Birleşik Krallık’ta yer alan 1,2 milyon hanenin enerji ihtiyacını karşılamak üzere Sofya Açık Deniz Rüzgar Santrali Projesi’nin kablolarını üretecek. 440 km’den fazla denizaltı kablosu ve 15 km’ye varan kara kablosunu kapsayan projenin açık deniz kurulumları, gemi kabloları Türk Prysmian Kablo’nun Mudanya’daki fabrikasında üretilen, Prysmian Group’un son teknoloji kablo döşeme gemisi Leonardo da Vinci ile gerçekleştirilecek. Enerji kaynaklarının daha temiz ve akıllı bir şekilde kullanılması hedefiyle hayata geçirilen Leonardo da Vinci gemisi, ilk kez Sofya Açık Deniz Rüzgar Santrali Projesi’nde kullanılacak.

 

Enerji ve telekomünikasyon kablo sistemleri sektörünün dünya çapında lideri olan Prysmian Group, dünyanın en büyük açık deniz rüzgar santrali üreticilerinden biri olan RWE Renewables ile 200 milyondan Euro’dan fazla değere sahip Sofya Açık Deniz Rüzgar Santrali Projesi için iş birliği yapmak üzere sözleşme imzaladı. Yüksek gerilim denizaltı ve kara kablo bağlantısı kapsamında hayata geçirilecek anahtar teslim projenin açık deniz kablo kurulumları, Prysmian Group’un en derin noktalara kadar inerek uzun süreli çalışabilme kapasitesi ile ön plana çıkan ve gemi kabloları Türk Prysmian Kablo’nun Mudanya’daki fabrikasında üretilen Leonardo Da Vinci gemisi ile ilk kez gerçekleştirilecek. 

 

Prysmian Group’un piyasadaki öncü rolünün, denizaltı kablo piyasasındaki hizmet ve çözümleriyle de perçinlendiğini vurgulayan Türk Prysmian Kablo CEO’su Ülkü Özcan, ‘‘Prysmian Group tarafından 170 milyon Euro’yu aşan bir yatırımla inşa edilen, dünyanın en gelişmiş kablo döşeme gemisi olan ve ilk kez Sofya Açık Deniz Rüzgar Santrali Projesi’nde rol oynayacak olan Leonardo da Vinci’nin gemi kablolarını Mudanya fabrikamızda üretmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 50 ülkede faaliyet gösteren Prysmian Group, bu dev projede sahip olduğu büyük rolle sürdürülebilir ve yenilikçi kablo çözümlerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Bunun yanı sıra, Leonardo da Vinci’nin gemi kablolarının, 22.000 farklı kablo üretme kapasitesine sahip fabrikamızda üretilmesi, Prysmian Group’un Türkiye’ye duyduğu güvenin bir simgesi ve biz de bundan gurur duyuyoruz.’’ diye konuştu. 

 

Prysmian Group, Sofya’nın açık deniz dönüştürücü istasyonunu Teesside’da bulunan karadaki dönüştürücü istasyonuna bağlayacak olan bir HVDC simetrik tek kutuplu kablo sisteminin tasarımı, tedariki, kurulumu ve devreye alınmasından sorumlu olacak. Proje 440 km’den fazla XLPE izolasyonlu ±320 kV denizaltı ihracat kablosu ve 15 km P-Lazer izolasyonlu ±320 kV kara kablosunu kapsıyor. Açık deniz kablo çalışmaları, Prysmian Group’un piyasadaki en büyük kapasiteye sahip dünyanın en gelişmiş kablo döşeme gemisi olan 171 metrelik Leonardo da Vinci kullanılarak yapılacak. Enerji kaynaklarının daha temiz ve akıllı bir şekilde kullanılması ve gezegenin karbonsuzlaştırılması hedefiyle hayata geçirilen Leonardo da Vinci gemisi, ilk kez Sofya Açık Deniz Rüzgar Santrali Projesi’nde kullanılacak. Bu önemli projenin 2026 yılının sonunda devreye alınması planlanıyor.

Haberleri paylaşmak ister misiniz ?

-