İSİB SEKTÖR STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNİN ÖNEMİ OKUL İÇİ HAVA KİRLİLİĞİ VE SAĞLIK ETKİLERİ YOĞUN BAKIM STANDARTLARI VE İNSAN FAKTÖRÜNÜN HASTANE ENFEKSİYONLARINA ETKİLERİ SYSTEMAIR İLE OKULLARDA OPTİMUM İÇ HAVA KALİTESİ GALATAPORT İSTANBUL’A DAIKIN İMZASI MANTOLAMANIN ‘İYİSİ’ BONUS 16 CM TAŞ YÜNÜ İLE AĞAOĞLU ÇEKMEKÖY’ DE MEVAMALL AVM -ANKARA PROJESİNDE TERCİH YİNE ATLANTIK SU KAYNAKLI ISI POMPALARI OLDU MITSUBISHI ELECTRIC YARININ ÜRETİM ANLAYIŞINA YÖN VEREN ROBOTLARINI SERGİLEDİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ DİKKATE ALAN ŞİRKETLER VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR İKLİMSA VE UGETAM, GES ALANINDA UZMAN PERSONEL İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAK ASHRAE’NİN GLOBAL HVACR SUMMIT VE RAL CRC TOPLANTISI 400’Ü AŞKIN TEMSİLCİ İLE İSTANBUL’DA YAPILDI SAĞLIK, KONFOR VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ” ARASINDAKİ İDEAL DENGENİN KURULMASI ÖNEMLİ İZOCAM BAYİLERİNİN SON DURAĞI “BEYAZ ŞEHİR” BELGRAD OLDU ÇUKUROVA ISI’NIN FABRİKALARIN ENERJİ TASARRUFUNA KATKISI BÜYÜK

DOĞU İKLİMLENDİRME A.Ş.’DEN FARKINDALIK PROJESİ

Dünya’da şu ana kadar yaklaşık 2,5 Milyon kişinin etkilendiği Covid-19 virüsünde ülkemizde de 100.000’e yakın vatandaşımız etkilendi. Çok hızlı yayılabilen virüse karşı tüm dünya birlik oldu.

Doğu İklimlendirme’nin öncülük ettiği COVID-19 farkındalık projesi ile hastalığın belki de en kritik konularından olan yoğun bakım yatak sayısının arttırılmasının yolu ve yapılacak olan yoğun bakım odalarının hangi özellikte olması gerektiği kamuoyu ile paylaşıldı.

Farkındalık projesi kapsamında kurulan 8 yataklı Sahra Yoğun Bakım Ünitesi için İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve Türk Kızılay ile iletişime geçilmiş olup acil ihtiyaç duyulan bir hastaneye bağışlanması planlanmıştır. 

Yoğun Bakım Ünitesi olarak çadırın tercih edilme sebebi çok kısa sürede montajının ve demontajının yapılabilmesi, kolayca farklı bir ihtiyaç noktasına nakledilebilmesinden dolayıdır. Çok daha büyük metrajlarda üretimi mümkündür.

Sahra çadırı, DIN 1946/4:2018 standardına göre tasarlanıp üretilmiştir. Standardın Tablo-1; 5.2 maddesine göre basma hattında son kademede EN1822-1 normuna göre üretilen H13 sınıfı Hepa Filtre olmak üzere 3 kademe filtre edilmiş hava, egzoz hattında ise virüsün çevreye yayılmasını engellemek için H13 hepa filtre kullanılmaktadır. Bu sayede enfeksiyonlu hastanın ihtiyacı olan saflıkta taze hava sağlanmış olup, sağlık çalışanları ve çevre için güvenli şartlar oluşturulmuştur.

Negatif basınç altında çalışan izolasyonlu yoğun bakım odasında Doğu İklimlendirme Ar-ge Merkezinin tasarlamış olduğu %100 taze havalı PHKS -  Paket Hijyenik Klima Santrali kullanılmıştır. PHKS, Isıtma, Soğutma, Nemlendirme, Nem alma ve bunların otomatik çalıştırılması görevlerini tek bir gövde üzerinde toplayan “Tak-Çalıştır” özelliklidir. Bu sayede enerji beslemesi yapılır yapılmaz kullanılabilmektedir. Üzerinde bulunan yüksek verimli EC plug fanları ile standardın bir diğer gereği olan ortamın  ses basıncını 48 dB (A) altında tutar.

PHKS-Paket Hijyenik Klima Santrali, Eurovent ve TUV Hijyen (DIN 1946/4, VDI 6022, EN 13053) kalite belgelerine sahiptir.

Haberleri paylaşmak ister misiniz ?

-