Borusan Mannesmann, Türkiye’de bir ilki hayata geçirerek, kurum içi eğitim platformu içerisinde Mühendislik Fakültesi açıyor. Üretim, bakım ve kalite mühendisleri için özel olarak tasarlanan programda teknik ve mesleki eğitimlerin yanı sıra kişisel gelişim eğitimleri de yer alıyor. Mühendislik Fakültesi ile çok fonksiyonlu çalışan yetiştirmeyi amaçlayan Borusan Mannesmann, bu eğitimle mühendislerini dijital dünyadaki en güncel bilgilerle buluştururken, yaratıcı bakış açısına sahip olmalarını da sağlıyor.
Türkiye çelik boru pazarının lideri Borusan Mannesmann, çalışanlarının kendi potansiyellerini ortaya koymalarına olanak sağlayacak bir çalışmayı daha hayata geçiriyor. Borusan Mannesmann gelişimin sürekli olduğuna inanıyor ve bunu gerçekleştirmek adına yenilikçi adımlar atıyor. Şirket içi eğitim platformu TechStation içerisine “Mühendislik Fakültesi” entegre eden kurum, eğitim çalışmalarına yeni bir soluk getiriyor. Alanında uzman ve uluslararası deneyimde iş ortaklıkları ile oluşturulan program, dijitalleşen dünyada çalışanların yetkinliklerini artırırken, güncel bilgilere ve yüksek niteliklere sahip uzmanların yetişmesini sağlayacak.
ÇALIŞANLARI DİJİTAL DÜNYAYA TAM UYUMLU HALE GETİRECEK PROGRAM
Hayata geçirilen “Mühendislik Fakültesi” ile Borusan Mannesmann’ı teknolojik ve verimlilik açısından çok daha ileri taşıyacaklarını düşünen Borusan Mannesmann İnsan, Kurumsal Gelişim ve Sürdürülebilirlik Genel Müdür Yardımcısı Fırat Akkemik, “İnsan sayesinde başarıya inanan bir kurumuz. İşimize değer katmak için önce kendimize değer katmamız, kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Borusan Mannesmann Ailesi’ndeki her bir mühendisimizin kendini geleceğe hazırlayabilmesi için bu fakülteyi hayata geçirdik. Techstation ve Mühendislik Fakültesi Programı’mızın, dijital yeni dünyada kendimizi geliştirmek, müşterilerimize kaliteli ve fark yaratan ürünler tasarlamak adına bizlere büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Teknolojiyi ve dijitalleşmeyi odağına alan bu programla mühendislerimizi, en güncel bilgilerle buluşturacağız ve yaratıcılıklarının artmasına olanak tanıyacağız. Bu programı, deneyimli liderlerimiz ve iş birliği yaptığımız uzman kurumlarla, içeriği heyecan yaratacak dopdolu bir program olarak tasarladık. Sektörün öncü bir kurumu olarak, bu kapsamda bir eğitim sunan ilk şirket olmaktan gurur duyuyoruz. Bu vesile ile, kendini geliştirmek isteyen mühendislik mezunu gençlerimizin iş fırsatlarını değerlendirirken öncelikli tercihi olacağımıza inanıyorum” dedi.
BECERİ TABANLI EĞİTİM YAKLAŞIMI
Bir kurum içinde Mühendislik Fakültesi açan ilk şirket olan Borusan Mannesmann, eğitim programını üretim, bakım ve kalite mühendisleri için özel olarak tasarladı. Borusan Mannesmann çalışanlarının ihtiyaçlarına yönelik hazırlanan program, gerçek endüstriyel uygulamalara dayanıyor. Endüstriyel becerilerin aktarıldığı fakültede bilgi ve yetenek geliştirme odaklı bir eğitim yaklaşımı benimsendi. Borusan Mannesmann, “Mühendislik Fakültesi” ile farklı mühendislik disiplinlerini kendi alanlarında uzmanlaştırarak, uzmanlığı sanata dönüştürme anlayışını geleceğe taşımak istiyor. Tüm bunların yanında üretimde verimliliği artırmak, uzmanlıkların ve yeteneklerin geliştirilmesi, yaratıcı bakış açısına sahip olmak da kazanılacak diğer değerler arasında yer alıyor.
KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİMLERİ DE VAR
Program kapsamında “Eğitim İhtiyaç Analizi” ile sistematik ve yetkinlik odaklı personel gelişimi hedefleniyor. Borusan Mannesmann işletmelerinde teknik rollerde görev yapan her bir yeteneğin, mesleki yetkinlikleri tek tek incelenirken organizasyonun hedef ve ihtiyaçları da göz önünde bulunduruluyor. Mesleki teknik eğitimlerin yanı sıra duygusal zeka, stratejik düşünme, kişisel farkındalık gibi kişisel gelişim eğitimlerinin de yer aldığı programda katılımcıların çok yönlü gelişmesi amaçlanıyor.
EĞİTİMLERİN YÜZDE 75’İ ONLINE ORTAMDA
Pandemi nedeniyle yüzde 75’i online olarak uygulanacak programın 18 aylık süre içerisinde toplam 3 dönemde tamamlanması hedefleniyor. Programdan mezun olmak için katılımcıların tüm eğitimleri eksiksiz olarak tamamlamış olması gerekiyor. Katılımcılar, eğitim bitiminde programın başında belirledikleri ve gelişim komitesi tarafından onaylanmış olan projelerini sunuyor. Sunulan projeler, maliyet, çevre, kalite, iş güvenliği gibi katkıları göz önünde bulundurularak titiz bir değerlendirmeye tabi oluyor ve katılımcılar program sonunda proje not ortalamalarına göre mezun oluyor.
Haberleri paylaşmak ister misiniz ?